Skip to content

Jamen, jeg kan ikke mærke, hvad jeg har lyst til…!

 

Kvinden i telefonen var frustreret.

-Hvorfor får jeg ikke de jobs, jeg søger? Hvorfor bliver jeg ikke engang kaldt til samtale? Jeg opfylder alle de krav, de stiller til en ansøger, hvorfor f*nden kalder de mig så ikke engang til samtale, det er mangel på respekt?, udbrød kvinden i telefonen med en lidt skinger stemme.

Jeg hørte, at hun sad fast i et loop. I over et år havde hun været ledig og tilknyttet jobcenteret. Hun søgte alle de jobs, hendes uddannelse og erfaring tillod, men uden det ønskede resultat.

-Hvorfor lykkes det ikke? Jeg har gjort mig sådan en umage og været superkreativ, men alligevel hører jeg intet, spurgte hun mig.

Jeg svarede:

-Du ved godt, at du får mere af det, du sender ud, ikke? Spørg dig selv: ønsker du dig virkelig brændende de jobs? Er det sådan et slags job, du har lyst til at have? Eller har du i virkeligheden lyst til noget helt andet?

-Jamen jeg kan overhovedet ikke mærke, hvad jeg har lyst til, svarede hun.

Og her kom vi ind til kernen:

-Det vil sige, at du sender uklar, ufokuseret energi med din ansøgning ud? Din energi siger ”jeg kan ikke mærke, hvad jeg har lyst til og jeg ved ikke, om jeg har lyst til det her job”. Og derfor bliver du ikke kaldt til samtale, kan du se det?

-Ja, det kan jeg godt se, men jeg kan ikke mærke, hvad jeg har lyst til, gentog hun.

-Det tror jeg simpelthen ikke på, det er en løgnehistorie, du fortæller dig selv, svarede jeg. Når du ikke ved, hvad du har lyst til, kan du heller ikke få det. Når du sender en mudret besked ud, får du mudder tilbage. Jeg véd, at du kan mærke, hvad du har lyst til – og nu har jeg lyst til at give dig en opgave, hvis du er med på den:

Sæt dig ned og giv dig tid. Mærk dybt efter, hvilket liv du gerne vil have – helt ned i de mindste detaljer: Hvornår vil du stå op? Hvilken mad vil du spise? Hvilket indhold skal der være i din dag? Hvordan skal personerne i dit liv være? Hvad skal de berige dig med? Hvad vil du allerhelst lave, hvis dit arbejde kunne være hvad som helst?

Og hvis du stadig siger, at du ikke kan mærke, hvad du har lyst til, vil jeg vove at påstå, at det er løgn. Så skal du blot længere ned i detaljen. Hvis du ikke kan mærke, hvordan dit arbejdsliv skal se ud, så tag stilling til, om du vil drikke kaffe eller te. Eller vand. Vil du køre langt til dit arbejde? Eller kort? Eller slet ikke? Vil du arbejde hjemmefra? Vil du have klienter fysisk eller kun pr telefon? og så videre…

-Aj, det orker jeg altså ikke, det er jo kæmpestort, sagde hun opgivende.

-Jeg ved det, men det er den eneste vej, hvis du vil ud af det loop, du sidder i. Men det er op til dig, hvad du vælger. Du er nødt til at begynde at gøre noget andet, end du plejer, for at få et andet resultat. Den eneste vej ud af det her, er igennem, sagde jeg.

-Ja. Okay. Det kan jeg godt se. Det vil jeg prøve, sagde hun.

Jeg er spændt på at høre fra hende igen.

Efterlad en kommentar